За първи път започна ударно асфалтиране на улици в Неделино

За първи път започна ударно асфалтиране на улици в Неделино

Асфалтова техника и машини за пътно строителство активно работят на четири улици в общинския център.

Най-накрая след 30-годишно чакане Неделино ще има завършена втора главна улица „Напредък“. Средствата са в размер на около 500 000 хил. лв. и са осигурени с ПМС, благодарение на активното искане на кмета Боян Кехайов, както и намерението му Неделино да има една по-добра визия, а живущите в квартала по-достойна среда.

Покрай големия обект ще бъдат благоустроени и три по-малки улички разположени перпендикулярно на основната улица, като по този начин част от проблемите на квартал „Емовци“ ще бъдат решени.

Благодарение на същия проект е доизграден и колектора на ул. “Напредък“, както и част от колектора на ул. “Александър Стамболийски“, като за в бъдеще няма да се допускат строителни дейности върху модернизираното пътно съоръжение. В същото време приключват и строително-монтажните дейности на моста над река Тикленска и в най-скоро време се очаква обекта бъде официално открит.

Започна и строежа по подмяна на металния мост в центъра на гр. Неделино. Вижданията на кмета на общината Боян Кехайов са след изграждане на стоманобетонния мост металното съоръжение да бъде поставено над река Неделинска и той отново да осъществява връзката между ул. “Александър Стамболийски“ и ул. “Напредък“.

По този начин само за година и половина управление на новото общинско ръководство в Неделино ще бъдат изградени три нови моста, което не се е случвало досега в историята на нашата община.

Очакванията на Кмета на общината са до началото на празника на града да бъдат подписани и договорите с ДФ“Земеделие“, с цел получаване на допълнителни средства, като за приоритет №1 Кмета Боян Кехайов си е поставил амбициозната задача да осигури финансиране за пътя с.Крайна – с.Долен.

Вирни се горе