За 10-а поредна година ще има „Веселие в Чепеларе – празник на хората“

За 10-а поредна година ще има „Веселие в Чепеларе – празник на хората“

На 11 май и тази година в Чепеларе ще се проведе „Веселие в Чепеларе – празник на хората“ . Община Чепеларе кани всички любителски танцови състави, групи или клубове, изучаващи български народни танци да се включат във веселието.

Станалият традиция колоритен празник създаден от Танцов клуб „Веселие“ – Чепеларе, ще стартира с дефиле по пешеходната улица на град Чепеларе , а сцената ще бъде самият площад „Олимпийски“. Всеки състав ще може да представи по две народни хора, а паралелно ще текат конкурси за най – оригинален стилизиран костюм, най- добър познавач на народната носия и най- шумен клуб. За добрия завършек на вечерта ще се погрижи Виевската фолк група.

Желаещите да се запишат за участие могат да направят това до 3 май 2019г.

За 10 поредна година ще се проведе „Веселие в Чепеларе – празник на хората“, създаден от Танцов клуб „Веселие“ – гр. Чепеларе. Тази година празникът се организира от Община Чепеларе.

Празникът ще стартира с дефиле по пешеходната улица на град Чепеларе, а дансингът ще бъде самият площад „Олимпийски“. Да се чувстват поканени всички любителски фолклорни танцови състави, групи или клубове, изучаващи български народни танци. Нека всички заедно, водени от любовта към българския ни фолклор да позабавляваме на този колоритен изпълнен с настроение празник. Всеки състав ще може да покаже по две хора / хореографска разработка.

Паралелно ще текат конкурси за участниците в празника:

Най – оригинален стилизиран костюм

Най – шумен клуб

Най – добър познавач на народната носия

За по-добрата организация, ще очакваме да ни изпратите музиката, която ще съпровожда вашето изпълнение.

Начален час: 14:00 часа /Програмата подлежи на промяна спрямо броя на участниците/

За добрия завършек на деня ще се погрижат ВИЕВСКА ФОЛК ГРУПА.

Молим да заявите желанието си за участие до 3 май 2019 г., като попълните приложения формуляр.

Празникът няма състезателен характер и всички разноски са за сметка на участниците.

Вирни се горе