Янкова и екипът й взели 103 000 лева от продънените сметки на общината

Янкова и екипът й взели 103 000 лева от продънените сметки на общината

103 228 лева накуп са взели при напускането на община Смолян най-високопоставените й служители, съобщи в-к “Отзвук”. По шест брутни работни заплати наведнъж като обезщетение е дала вр.и.д. кметът Румяна Янчевска на секретаря Петър Харадинов, на шефа на дирекция “Административно и информационно обслужване” Евгений Атанасов, на шефа на дирекция “Финанси, бюджет и счетоводна дейност” Антоанета Христова – Попова и на Мария Томова – началник-отдел “Образование, култура, младежки дейности и спорт”.

Освен тези суми четиримата получили и обезщетения за неизползвани платени отпуски. Евгений Атанасов например имал да ползва цели 165 дена платен отпуск, което означава, че почти 8 години (двата кметски мандата на Дора Янкова – б.а.) е работил нон-стоп. Той е излязъл от общината с 12 650 лева. Антоанета Христова – Попова е обезщетена за 75 работни дни. Заедно с останалите обезщетения и тя е напуснала общината със същата сума. Петър Харадинов имал неползвани за отпуска 73 дена, а при напускането си е отишъл с 12 266 лв. Изключение прави Мария Томова, която е получила обезщетение за 2 дни неползван платен отпуск. Напускайки общината, на нея са платени шест брутни заплати в размер на 6 000 лв. Четиримата са освободени в дните между 3-ти и 7-ми ноември. Янчевска е освободила колегата си Михаил Генчев по взаимно съгласие. Той е получил обезщетение за неползвани 228 дни отпуска, което се равнява на повече от 10 календарни месеца. Секретарката на Дора Янкова – Рабие Кьосева, която се прочу със скандалната покупка на общинско жилище в последния работен ден преди изборите, също си е тръгнала по взаимно съгласие и с изплатено обезщетение за 79 дни отпуск. Нейната необлагаема сума е 3 098 лв.

Общата сума, предназначена за инж.Румяна Янчевска за октомври и ноември, бруто е 17 165 лв. Тя не е ползвала 179 дни платен отпуск. Другият заместник на Янкова – Михаил Генчев, е излязъл от общината с 19 920 лв. необлагаеми.

Новият градоначалник Николай Мелемов ще трябва спешно да намери пари за заплати на по-нисшите служители, както и неотложни плащания възлизащи на 500 хил.лв.

Вирни се горе