Връщат телата на жените от Неделино, загинали при катастрофа в Испания

Връщат телата на жените от Неделино, загинали при катастрофа в Испания

Телата на загиналите родопчанки при тежката катастрофа в Испания ще бъдат транспортирани в неделя, съобщи кметът на община Неделино Боян Кехайов. Те ще пристигнат у нас с два самолета, като единият ще кацнe в София малко след полунощ, а другият в светлата час на деня, съобщи Дарик.

Припомняме, че три жени от Неделино починаха при инцидента на магистрала близо до Мадрид миналата седмица. Бисерка Ковачева и Милена Михайлова са издъхнали на място при катастрофата, а Светла Карамитева е починала по-късно в болницата. По всяка вероятност погребенията на жените ще е в понеделник. Разноските по докарване на телата са поети от държавата, община Неделино и испанския работодател.

Подобрява се състоянието на другите две жени от Неделино и Старцево, които също пострадаха при катастрофата. Фанка Бодурова и Нежка Годунова бяха приети с множество травми, в лечебно заведение в Саламанка, но от вчера са преместени в болница, която се намира в Мадрид. „Общо три жени са все още на лечение, като едната от тях е с леки травми, а другите две са пострадали по-сериозно. Според информация на лекарите, лечението им се отразява добре“, коментира още Кехайов.

Жените са заминали за Испания, като сезонни работници, за да берат ягоди. Загиналите оставиха шестима сираци. Заради трагичният инцидент община Неделино бе в тридневен траур, който продължи от събота до понеделник.

Вирни се горе