Венера Аръчкова:„Новата 2020 да ни донесе мъдрост,търпение и уважение между всички нас!“

Венера Аръчкова:„Новата 2020 да ни донесе мъдрост,търпение и уважение между всички нас!“

Г-жо Аръчкова, отива си още една година. Каква беше 2019-та г. за вас?

Годината за мен лично беше много бурна и динамична. Мисля че изпращаме 2019-та с постигнати резултати. Ако трябва да обобщим, годината беше добра за община Смолян – здрави, мирни, без големи задължения и с що-годе с финансова стабилност.

С какво най-много се гордеете?

В края на 2019 година можем да се похвалим с финансова стабилност, с едно значение и авторитет като община, с добри показатели, с признание на национално ниво както от Министерството на финансите, от Сметна палата, от колегите в икономическата и финансовата сфера, имаме вече позиции и в НСОРБ, имаме няколко наши поставени въпроса, за които има и законови изменения. Община Смолян стои на национално ниво съвсем различно, от колкото беше през годините. За мен е огромно удовлетворение, че г-н Мелемов получи отново доверието на гражданите на Смолян за трети мандат. Удовлетворена съм и от факта, че аз получих доверието на моите колеги и станах председател на Общинския съвет в Смолян, което е ново предизвикателство пред мен лично. Мисля, че с диалог, с уважение и търпение между всички нас – общинските съветници, защото преди всичко трябва да сме хора, да забравим политическите си пристрастия, ще успеем да работим за гражданите на Смолян, за хората, които ни избраха и гласуваха доверие.

За какво съжалявате, че не можахте да свършите през тази година?

Не успяхме да свършим доста неща. Но в крайна сметка нещата са много комплексни. Искаше ни се да изпълним програмата на г-н Мелемов от 2015 година на 100 %, нос някои неща не успяхме. Имаше и обективни и субективни фактори. Успяхме обаче да изградим едно доверие с фирмите, с бизнеса, с гражданите на Смолян. На която и врата да потропаме, към която и фирма да се обърнем, винаги се отзовават. За нас това е огромно удовлетворение. Не успяхме да довършим някои инфраструктурни обекти, кучкарника, стадиона в Смолян, но трябва да отбележим, че това са обекти, за които вече има гарантирано финансиране, изиграни са обществени поръчки, и се надяваме през 2020 да се похвалим с тях.

Какво очаквате от 2020 г.?

Преди всичко да сме живи и здрави, да имаме добрата комуникация, добрия диалог между всички политически партии на територията на община Смолян, да има консенсусни решения, които да бъдат в полза на гражданите.

Вашето пожелание към гражданите на Смолян на прага на новата 2020 година.

Първо на всички искам да пожелая да са живи и здрави, да не забравяме родопския дух, родопската мъдрост, която дедите ни са завещали, да не забравяме историята си, да не забравяме от къде сме тръгнали, да преследваме мечтите си, защото без мечти няма как да надграждаме нещата. Здраве, късмет, мъдрост и вдъхновение. Нека новата 2020 да ни донесе много мъдрост, търпение и уважение между всички нас!

Вирни се горе