Веломаратон ще се проведе днес в Смолян. Затварят част от главния булевард "България"

 Веломаратон ще се проведе днес в Смолян. Затварят част от главния булевард "България"

Днес в Смолян ще се проведе веломаратон, организиран по повод годишната кампания за устойчива градска мобилност Европейска седмица на мобилността, на тема „Безопасно ходене и колоездене“ под мотото „Върви с нас“. Спортната инициатива започва в 15:30 часа.

Заради проявата движението на всички моторни превозни средства ще бъде спряно от кръговото на кръстовището при Регионална дирекция „Гранична полиция“ до кръстовището с ул. „Дичо Петров”, както и на бул. „България” с ул. „Хан Пресиян” и ул. „Кольо Шишманов” – мостът на пешеходната зона пред бившето Кино „Дружба“. Ограничението ще бъде в сила от 15.30 ч. до приключване на маратона.

Посоченият обходен маршрут за участниците в движението е през ул. „Родопи” – ул. „Белия камък” (кръстовището пред EVN) ГПК – ул. „Миньорска”, ул. „Първи май” – ул. „Невястата“. Масовият градски транспорт ще пътува без корекции по маршрута.

След приключване на веломаратона, децата от града и всички желаещи граждани ще имат възможност да видят и научат любопитни факти за устройството и ползите на електрическият автомобил от експерт в Община Смолян.

Сборният пункт е на пешеходния мост в стария център (до бившето кино „Дружба“).

Вирни се горе