Въведени са ограничения за движение по републиканската пътна мрежа на осем места поради стеснени участъци и ремонтни дейности в област Смолян

Въведени са ограничения за движение по републиканската пътна мрежа на осем места поради стеснени участъци и ремонтни дейности в област Смолян

В момента са въведени следните ограничения за движение по републиканската пътна мрежа поради стеснени участъци и ремонтни дейности:

● Движението по път ІІ-86 Смолян – Средногорци, при срутището при разклона за с. Тикале, се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.

● Движението по път ІІІ-861 Лъки – пътно кръстовище за хижа „Момчил юнак“ е ограничено за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета поради стеснен габарит. Обходен маршрут: Лъки – Югово – Чепеларе – Рожен и обратно. Движението в района се регулира с пътни знаци.

● Движението по път ІІІ-8631 (Момчиловци – Славейно) – местност Момина вода е ограничено за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета поради стеснен габарит. Движението в района се регулира с пътни знаци.

● Движението по път ІІІ-8683 Арда – Горна Арда е ограничено за МПС над 10 т поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти.

● Движението по път IІ-86 Хвойна – Чепеларе, при км 64 /в близост до разклона за Забърдо/ се осъществява в дясната лента, поради извършване на възстановяване на аварирал участък. Пътят е сигнализиран с пътни знаци и светофарна уредба.

● Движението по път ІІ-86 Средногорци – Рудозем се извършва с повишено внимание, поради реконструкция на пътя, съобразно въведената временна организация на движение.

● Движението по път IІI-864 Проглед – Пампорово се осъществява в дясната лента, поради изграждане на подпорна стена. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

● Движението по път ІІІ-866 Девин – Михалково – Кричим, в отсечката от пътното кръстовище за язовирна стена на „Цанков камък“ до границата на областите Смолян и Пловдив, се извършва с повишено внимание, съобразно въведената временна организация на движение при извършване на рехабилитация на 21 км от пътя, която се изпълнява по проект Лот 22 от Оперативна програма „Региони в растеж“.

Агенция пътна инфраструктура

Вирни се горе