Валежи от сняг се очакват в Смолянско

Валежи от сняг се очакват в Смолянско

Валежи от сняг се очакват утре в Смолян и региона. Според синоптичната прогноза, с която разполага пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” още тази нощ ще завали дъжд, който ще премине в сняг. Валежите ще продължат до 17.00 часа в събота. Очаква се нова снежна покривка от 9см. по високите части на областта. По време на празничните дни за Нова година, времето в региона ще се задържи слънчево и топло с дневни температури до 6 градуса. Според дългосрочната прогноза, обилни снеговалежи в Смолянско се очакват на 5 и 6 януари, когато ще се образува съществена снежна покривка, а пътната обстановка ще се усложни.

От фирмата призовават туристите и жителите на областта да са изключително внимателни и да следят прогнозите за времето и пътната обстановка, както и да се съобразяват с въведените ограничения. Добре е да се избягват високопланинските места за отдих и отдалечените селища, ако нямате подходящ автомобил с висока проходимост.

В областта пътната обстановка е нормална. Пътищата са предимно сухи, с влажни и частично заледени участъци в сенчестите места. В региона е повишена опасността от падащи камъни. Бъдете внимателни, преминавайки през скалисти участъци.

Вирни се горе