Предупреждават ни за лошо време

Предупреждават ни за лошо време

През следващото денонощие над страната ще премине циклон, който ще създаде валежна обстановка. Над цялата страна ще вали сняг. Температурите рязко ще се понижат. Ще духа умерен, в Източна България и силен вятър. Максималните температури в края на деня ще спаднат до минус пет – минус десет градуса, предупреждават от Териториалната дирекция „Гражданска защита” – Смолян.

Над планините ще е облачно и ще вали обилен сняг. В събота ще продължат снеговалежите. За да се предпазим от последици от застудяването и падналия сняг следва да бъдем внимателни на пътя и у дома. Следва да следим метеорологичния бюлетин по радиото и телевизията, да отложим пътуването с автомобил, ако това не е наложително, да се обличаме топло и най-вече децата ни, които посещават училище и детска градина, да бъдем внимателни под сводовете на къщите и жилищните кооперации, защото рязкото понижение на температурите ще доведе до образуването на ледени висулки…

Община Смолян призовава всички водачи на МПС, собственици на търговски обекти, директори на здравни заведения, на училища и детски градини, представители на бизнеса, ръководители на държавни институции и обществени организации да съблюдават заповедта на кмета на общината Дора Янкова за поддържане на градската среда при зимни условия,съобщиха от пресцентъра на администрацията.

За сигнали, предложения, запитвания се отнасяйте на телефон: 6–51–80 – денонощен дежурен в община Смолян.

Вирни се горе