В Смолян се открива XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

В Смолян се открива XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

Днес в 12 часа в Родопски драматичен театър в Смолян ще бъде открито XІV-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”. Събитието се организира от новоочредената Организация за управление на Туристически район „Родопи” със спомоществователството на община Смолян, под егидата на областния управител на област Смолян.

Основният замисъл на изложението е да се покаже потенциала за туризъм в Родопите във всичките му форми. Силен акцент, който си поставят организаторите в тазгодишното издание е върху традиционните форми – екологичен и зимен туризъм, по-активно да бъдат вписани тази година възможностите за развитие на балнеология и културно-исторически туризъм в региона.

24-ма са участниците в международното изложение, сред които от Варна, Велико Търново, за първи път от Елена, Столична община, Министерството на туризма, от района на Родопите, с международно участие от Гърция, Естония, Молдова, Унгария, очакват се много гости от съседни държави, от туристическия бранш, хотелиерски и ресторантьорски асоциации.

Програмата , в рамките на изложението от 19 до 21 октомври 2017 година, е наситена от мероприятия – презентации, дискусии, посещения на туристически обекти в региона, демонстриране на местни занаяти. За първи път, в рамките на изложението е включен Дрон филм фест.

Вирни се горе