В Смолян протестират срещу строеж на МВЕЦ /СНИМКИ/

В Смолян протестират срещу строеж на МВЕЦ /СНИМКИ/

Днес част от протестиращите внесоха жалба против строежа на МВЕЦ-а до кмета на община Смолян Николай Мелемов и още две инстанции подписана от 104 смолянчани.

Граждани на Смолян се събраха на протест днес против строеж на Мини водна електрическа централа. Проектът предвижда съоръжението да бъде построено в квартал „Чинара“, в близост до автогарата. Този проект предизвиква за пореден път недоволството на хората, които живеят в района. До сега плановете за построяване на водната централа са спирани няколко пъти през последните 10 години, припомни Дарик.

Поводът за протеста, организиран днес е, че отново МВЕЦ „Чинара“ е в дневния ред на местния Общински съвет, като се иска одобряване на подробен устройствен план за обекта. Миналата година, проектът бе отхвърлен от местния парламент.

Над 30 човека изразиха днес своето недоволство, като се събраха на протест от 12:30 ч. в района, където се предвижда построяването на централата.

Преди това част от протестиращите внесоха жалба до кмета на община Смолян Николай Мелемов и още две инстанции подписани от 104 смолянчани.

Вирни се горе