В Смолян недоволстват заради санирането

В Смолян недоволстват заради санирането

Жители на Смолян недоволстват заради санирането. 26 собственици на апартаменти в един от блоковете се оплакаха от некачествена работа на фирмата изпълнител.

Засега това е единствената официална жалба от общо 25-те блока, които се санират със средства от Националната програма за енергийна ефективност.

Смолян се прочу по време на изборите с разлепената по входовете заплаха, че санирането ще спре, ако не се гласува с “правилната бюлетина”. Сега обаче 26 собственици на апартаменти в блок на ул. „Васил Райдовски", чието саниране е започнало, не харесват свършеното до момента. Обектът е замразен, а хората настояват за спешна проверка, съобщи бТВ.

Според живущите в блока в апартаментите влиза влага и вода. Те настояват да се направи инспекция на качеството на свършеното до момента.

От фирмата изпълнител обясняват проблемите с големите температурни амплитуди през зимата и казват, че са и лесно и бързо отстраними. „От размразяване и рязко застудяване се получават тези ледени висулки, има ги по всички блокове”, обясни отговорникът на обекта Николай Василев.

Представителят на надзора отказа да говори пред камера, но потвърди, че част от сигналите са основателни и изпълнителят трябва да възстанови щетите.

Вирни се горе