В община Чепеларе се проведе заключителна среща по българо-швейцарски проект

В община Чепеларе се проведе заключителна среща по българо-швейцарски проект

Фондация „Европейски институт", в партньорство с Центъра за пряка демокрация към Цюрихския университет, осъществява проект „Разширяване използването на съвременните инструменти на пряката демокрация на местно ниво чрез българо-швейцарско сътрудничество". Той е финансиран от българо-швейцарската програма за сътрудничество. На заключителната среща, която се проведе в община Чепеларе на 18.02.2016 г, бе обощено до къде е стигнал проекта и беше начертана карта за действие в бъдеще.

Цел на проекта е, опирайки се на швейцарския опит в пряката демокрация, структурите на гражданското общество и представителите на местните власти в по-малки населени места в България, да започнат по-активно да използват на практика тези механизми и инструменти за разрешаване на проблеми и казуси на местно ниво.

Като част от дейностите по проекта на територията на община Чепеларе през изминалите две години са проведени няколко срещи – дискусии с граждани от общината фокус-група и обучение, в което участвали лектори от университета в Цюрих и представители на общинска администрация.

Вирни се горе