В Мадан стартира мащабен проект за асфалтиране на улици

В Мадан стартира мащабен проект за асфалтиране на улици

Община Мадан стартира изпълнението на мащабен проект, с реализацията на който 80% от градската пътна мрежа ще бъде асфалтирана. Амбициите на градоначалника Фахри Молайсенов и екипът му за подобряване на пътната инфраструктура на общината продължават да се реализират. За справяне с един от най-наболелите проблеми и искания на хората в Мадан, касаещи ремонт на захабените пътни и тротоарни настилки, някои от тях неремонтирани повече от 20 години, и предвид финансовата ситуация в страната, ръководството намери решение в европейската програма Развитие на селските райони с кандидатстване на проект за реконструкция и рехабилитация на общинските пътищата. Проектът бе одобрен, като размерът на безвъзмездната финансова помощ за реализацията му възлиза на 6 721 837,20 лв с ДДС. Освен в Мадан, асфалт ще се полага и в съставните села от общината, а също така и на участъци от общинската четвъртокласна пътна мрежа. По специално изготвен график са планирани 18 позиции – улици и участъци в града и селата, да бъдат ремонтирани и асфалтирани до края на месец март догодина. Техниката вече е докарана, а работниците извършват подготвителни дейности преди голямото асфалтиране.

Работата ще започне с цялостно рехабилитиране на пътните участъци, след което ще продължи с нанасянето на нова асфалтова настилка. Дейностите ще стартират от три пътни възлови артерии в Мадан. Първата започва от главен път на ул. „Република” през цялата ул. „Паисий Хилендарски” до с. Митовска и от разклона за с. Митовска до с. Високите. Втората артерия обхваща трасето от главен път – ул „Република” /централна спирка /, през участъци от ул. „Явор” и ул. „Обединение”, цялата ул. Труд до с. Мъглища след което от с.Мъглища до с. Чурка, също ще се ремонтира пътя. И третата започва от участък на ул. „Явор” / сградата на „Горубсо”/ през участък от ул. „Родопи” до с.Бориново.

Реконструкция и рехабилитация ще се извършва и по пътни участъци в селата Върбина, Средногорци, Равнища, Лещак, Букова поляна, Буково, Боровина, Леска и Студена.

Освен, че ще асфалтират улиците, фирмата изпълнител на проекта ще направи и подмяна на тротоари и бордюри в градската част. Предвидено е също така и направата на нова пътна маркировка и основна реконструкция на дъждовното отводняване по ремонтираните пътища.

Според експертите реализацията на проектът ще допринесе значително за подобряване на пътната инфраструктурата в общината.

Обръщаме се към всички жители на общината с молба за разбиране и търпение по време на изпълнението на проекта.

Вирни се горе