В Мадан ще строят супермодерен спортен комплекс

В Мадан ще строят супермодерен спортен комплекс

Община Мадан пристъпи към изпълнение на сериозна инвестиционна програма, насочена към подобряване на градската инфраструктура и създаване на здравословна и привлекателна жизнена среда за младото поколение, чрез създаване на отлични условия за спорт и отдих, съобщиха от местната администрация. Днес старата спортната зала „отстъпи” мястото си за изграждането на нов супермодерен спортен комплекс. Премахването й е част от подготвителни процедури по почистване и подготвяне на строителнaта площадка. Новият комплекс ще се изгражда върху терен с обща разгъната застроена площ- 2 405 м2. на стойност 4 300 000 лв. Предвижда се – многофункционална спортна зала да бъде на два и три етажа в различни функционални зони. В първата зона са планирани сцена, склад декори, апаратно, складови помещения , коридор, 2 бр. стълбищни клетки, инсталационно помещение, гардеробни и санитарни възли фоайе, кафе, обслужващо помещение към кафе, санитарни възли.

В сутеренната част на втората зона ще се разполагат съблекални, всяка със санитарни възли и сауна, помещения за съдии, треньори и лекарски кабинет. На вторият етаж на сградата ще се намират: фитнес зала, 2 тренировъчни зали, 2 съблекални, всяка със санитарни възли и сауна, коридор, помещение за охрана и каса, асансьор и стълбищна клетка; За последния етаж са предвидени методичен кабинет, 2 офиса със санитарни възли, коридор, асансьор и стълбищна клетка, балкон. Спортният комплекс ще е с осигурени паркоместа и достъп на хора с увреждания.

Новата придобивка ще е оборудвана с най-съвременни съоръжения за лека атлетика, фитнес, бокс, тенис на маса и колективни спортове – волейбол, баскетбол, футбол на малки врати и др. След напълното разчистване на терена предстои до дни да започнат и строителните работи.

Вирни се горе