В Мадан ще изграждат модерна спортна зала и 14 спортни площадки

В Мадан ще изграждат модерна спортна зала и 14 спортни площадки

Община Мадан обяви открита процедура за избор на изпълнител за «Изграждане на Спортен комплекс – Многофункционална зала в гр. Мадан, изграждане на спортни площадки и фитнес на открито в населените места на община Мадан». Договорът за финансиране, който подписа кметът на Община Мадан Фахри Молайсенов през ноември месец м.г. е на стойност 5 607 858лв без ДДС. 4 300 000 лв от тях са за изграждане на супермодерен спортен център в града. Новата придобивка ще е оборудвана с най-съвременни съоръжения за лека атлетика, фитнес, бокс, тенис на маса и колективни спортове – волейбол, баскетбол, футбол на малки врати и др. Електронни табла и озвучителна уредба ще показват резултатите на спортистите от двубоите между отборите. Предвижда се залата да бъде на два и три етажа в различни функционални зони. Общата разгъната застроена площ- 2 405 м2. В първата зона са планирани сцена, склад декори, апаратно, складови помещения , коридор, 2 бр. стълбищни клетки, инсталационно помещение, гардеробни и санитарни възли фоайе, кафе, обслужващо помещение към кафе, санитарни възли.

Втората зона е триетажна монолитна сграда, чието предназначение е за спомагателно-административен блок. В сутеренната й част ще се разполагат съблекални, всяка със санитарни възли и сауна, помещения за съдии, треньори и лекарски кабинет, стълбищна клетка, асансьор и машинно помещение към него, коридор и склад уреди за залата. Вторият етаж на сградата ще включва: фитнес, 2 тренировъчни зали, 2 съблекални, всяка със санитарни възли и сауна, коридор, помещение за охрана и каса, асансьор и стълбищна клетка; За последния етаж са предвидени методичен кабинет, 2 офиса със санитарни възли, коридор, асансьор и стълбищна клетка, балкон. За достъпна среда на хора със специфични потребности са предвидени: За зрители: 4 паркоместа до главния вход на сградата; двураменна рампа на фоайето; във фоайето-санитарен възел; самостоятелни зрителни места в залата;, а за състезатели: паркоместа до входа; рампа на входното преддверие; асансьор до всички нива на сградата; съблекалня с 1 тоалетна и 1 душкабина.

Освен многофункционалната спортна зала, за Мадан е предвидено и изграждането на спортна площадка. Такава ще има и в още 13 населени места от общината. За тях се предвижда доставка и монтаж на: Комбинирано фитнес съоръжение за 8 души – 10 бр.; Фитнес уред за ръце и крака за хора с увреждания – 13 бр.; Фитнес уред –крака – 4 бр.; Фитнес уред – теглене и барфикс – 11 бр.; Фитнес уред – гребане – 11 бр.;

За отмора и отдих ще бъдат изградени 3 беседки и 74 пейки.

Преди започване на СМР на спортните площадки и фитнес на открито ще има подготвителни процедури по почистване и подготвяне на строителните площадки; оформяне на алеи; подпорни стени, стълби и рампи; зелено строителство и растителност. Срокът за подаване на оферти е до 17:00 часа на 08.08.2013г. А ще бъдат отваряни от 13:00 часа на следващия ден.

Вирни се горе