В края на март откриват дългоочакваното 3D кино в Смолян

В края на март  откриват дългоочакваното 3D кино в Смолян

Затова се договориха кметът Николай Мелемов и президентът на „Александра груп” Стефан Минчев

В края на месец март т.г. в сградата на театъра ще се открие дългоочакваното съвременно цифрово 3D кино. Затова се договориха кметът Николай Мелемов и президентът на „Александра груп” Стефан Минчев. Собственикът на веригата кинозали „Арена” специално посети града ни, за да разгледа залата в театъра, където ще бъде разположен киносалона. Договорихме се в най-кратки срокове да приключи ремонта, според указания на архитект на фирмата и да бъде монтирана последно поколение 3D техника, посочи Мелемов.

Това е втора среща на градоначалника със собственика на верига кинозали „Арена”. В края на октомври м.г. бе първата в офиса на „Александра груп”. Тогава те изразиха желанието и подкрепата си и в Смолян да бъде открит кинокомплекс от съвременен тип.

Обсъдени бяха вариантите за съвместната дейност . В срещата участваха още зам-кметът Марин Захариев и директорът на театъра Адриян Петров, чиято е инициативата в сградата на РДТ да има модерно кино.

Александра груп е лидер на българския филмов и кинопазар. Тя е разпространител на игрални филми на американските студия WARNER BROS, SONY PICTURES, 20TH CENTURY FOX. През 2003 г. компанията откри за посетители първите в България кинокомплекси от съвременен тип – Кино «Арена», всеки с площ от 15 000 кв.м., общо 30 зали и 6000 места. Инвестицията в проектите е 30 млн. евро. Комплексите «Арена» са оборудвани с последно поколение дигитални кинопроектори и системи за озвучаване.

Вирни се горе