В Доспат откриха Седмицата на гората

В Доспат откриха Седмицата на гората

Тържествено бе открита Седмицата на гората пред ТИЦ – гр. Доспат вчера. Събитието се случи пред очите на много ученици от всички училища в Общината, много педагози, представители от ДГС “Доспат”, представители от Общинско предприятие “УСООС”, служители от Общинска администрация – Доспат, много граждани, бизнесмени, общественици.

“За нас инициативите, свързани със Седмицата на гората са много важни”, каза Цанко Карталов, директор на общинското предприятие. Много се радвам, че инициативата се приема добре и от подрастващото поколение, защото в ТИЦ успяхме да съберем и покажем като изложба много рисунки на децата на тема, посветена на гората, каза още Карталов. За активното участие на децата сме предвидили награди за над 900 лева. Утре ще предоставим фиданки за засаждане в дворовете на предприятия, детски градини , училища и кметства, а други ден е посветен за кампанията “Да изчистим Община Доспат за един ден”. Събитието бе уважено от Соня Евтимова, представител на РУГ-Смолян, от директорът на ДГС “Доспат”, от зам.кметът на община Доспат Бисер Чаушев.

За всички ученици, участвали в конкурса за рисунка на тема: „Аз обичам гората” и „Гората като необходимост” имаше грамоти, подписани от кмета на община Доспат, председателя на ОбС – Доспат и от директора на Общинско предприятие “УСООС”. Днес бе направена демострация на засаждане на две дръвчета в двора на ТИЦ – гр.Доспат, а откриването бе съпроводено с музикална фолклорна програма.

Вирни се горе