В Чепеларе ще изграждат велопарк,в Доспат -екопарк

В Чепеларе ще изграждат велопарк,в Доспат -екопарк

Фонд „Земеделие" одобри 67 предложения по мерки за „Насърчаване на туристическите дейности", „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и „Обновяване и развитие на населените места" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Със средствата общините ще ремонтират улици, читалища, църкви, ще построят спортни зали, еко- и велопътеки. Точният размер на субсидията е 100 078 660 лв, съобщават от пресцентъра на МЗХ.

Голяма част от предложенията са свързани със спорт. Сред останалите проекти на общините има такива за дневен център за възрастни хора в Кнежа и фотоволтаична инсталация за подобряване на енергийната ефективност в Брезово. Голям е и броят на одобрените проекти за реконструкция на читалища и рехабилитация на общински пътища.

Финансирани са предложения, насочени към изграждане на туристическа инфраструктура, места за отдих, информационни центрове и други. Община Чепеларе ще изгради велопарк, Доспат – екопарк, а Правец – алея за пешеходен туризъм и колоездене.

Вирни се горе