В Чепеларе обучават служители на чужди езици, за да привличат туристи

В Чепеларе обучават служители на чужди езици, за да привличат туристи

Общинските служители в Община Чепеларе започват обучителни курсове за подобряване на уменията им. Цялата общинска администрация ще премине през различни обучения, целта на които ще бъде повишаване на техните умения и компетентности в различните сфери на работа, съобщиха от общината.

Една част от обученията ще бъдат проведени от Института за публична администрация. Служителите ще минават курсове за Стратегическо управление и разработване на публични политики, Лични умения за ефективно управление, Прилагане на Европейския опит и практика в България, Прилагане на закона за защита на личните данни, Прилагане на закона за защита на класифицираната информация, Стилистика в нормативните актове и наредби.

„Предвидени за изпълнение са и обучения по ключови компетенции, които ще обогатят квалификациите на служителите, което неминуемо ще рефлектира в повишение на мотивацията им и подобряване на резултатите на администрацията. Посредством научените модели за оценка ще могат да определят нуждите на гражданите и бизнеса по-лесно след което да предприемат стъпки за разрешаването им.”, съобщи кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.

Третата част от предвидените обучения, през които ще преминат служителите на общинска администрация Чепеларе са чуждоезикови обучения по английски и гръцки език. Туризмът е от голямо значение за икономическото състояние на Общината.

Той може да бъде развит чрез привличане на туристите, което неминуемо изисква чуждоезикови знания. Езиковите компетентности са изключително важни за привличането на инвестиции и развитието на туризма в Община Чепеларе.

Проект “Усъвършенстване квалификациите на служителите от Община Чепеларе за по – добро административно обслужване” в изпълнение на Договор No М13-22-18 от 05.08.2014 г., финансиран от ОП “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Стойността на проекта е в размер на 178 911,16 лева. и гарантира устойчивото функциониране на административната структура като компетентна и способна да отговори на нуждите на гражданите и бизнеса. Продължителността му ще бъде 12 месеца.

Вирни се горе