Утре ни очакват нови валежи от сняг

 Утре ни очакват нови валежи от сняг

Утре преди обяд ще започнат нови валежи от сняг като се очаква нова снежна покривка от 8 см. По-значителни валежи от сняг в региона се предвиждат в периода 15 -18 февруари. През тази нощ няма да вали, но температурите ще се понижат до минус 4 градуса, което ще създаде поледици утре сутринта, за което поддържащата фирма „Титан Клинър” е създала организация за навременно опесъчаване.

Съгласно утвърдените графици и маршрути „Титан Клинър” днес успешно се справи с падналия през изминалата нощ сняг. Приоритетно се обработиха централните пътища, линиите на градския транспорт, подстъпите към болници, администрации и полицията.

Към 11 часа 90 на сто от улиците в Смолян и Чепеларе бяха почистени до асфалт. Нормализира се пътната обстановка в общините Смолян и Чепеларе. Работата на почистващата техника обаче се затруднява от безразборно паркираните автомобили, особено в жилищните райони.

В сила са следните ограничения: всички автомобили да са задължително с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян – Мугла, Смолян – Турян, за Смолянски езера, квартал Езерово и прохода Превала. Четири машини продължават разчистването на пътя до село Мугла и Регионалното депо за битови отпадъци в местността „Теклен дол”. Един снегорин работи по пътя за село Турян, работи и машина за опесъчаване.

Вирни се горе