Устата ще бъде водещ на празника на община Доспат

 Устата ще бъде водещ на празника на община Доспат

Това съобщиха от Общинска администрация – Доспат. В продължение на три дни Устата ще ръководи случващото се в местността “Събора” в периода от 19 до 21-ви август, когато се провежда Празникът на община Доспат.

Иван Динев – Устата навлиза в българската хип-хоп култура през 90-те години. Роден е на 10 октомври 1977 г. в гр. Стара Загора. Учи в математическата гимназия в “Града на липите”, завършва висшето си образование в столичния УНСС. Шампион на България по брейк за 1992 г. През 1995 г. основава групата “XXL”, с която издава два албума. През 1998 г. Устата се запознава с най-известния рап DJ в България – DJ Станчо, и скоро тандема се превръща в една от атракциите на черните партита и хип-хоп фестивалите. През 2000 г. изпълнения на Устата са включени в няколко български рап компилации, но все още истинската звезда на рапъра тепърва предстои да изгрее.

Успехът идва през 2004 г. с издаването на самостоятелния дебютен албум на Устата – „От уста на уста” и мега-хита, включен в него “Всички дрехи ми пречат”. Парчето определя специфичния хип-хоп стил на звездата и дава старт на зашеметяваща популярност в цялата страна. Истински рекорд е престоя на песента от цели 17 седмици в челната десятка на националната класация “Българският Топ 100″, след което превзема върха, за да се задържи на него повече от месец. Следващите пет години са бурен водовъртеж от хитове, ексцентрични клипове, скандални дуети с Азис и Софи Маринова, появата на вечния хит “Бурята в сърцето ми”, турнета със Слави Трифонов и “Ку-Ку Бенд”, “Комиците”, феноменално трето място при участието си на финала в конкурса за българска песен на ”Евровизия 2007″, актьорски дебют, първи места в класациите, множество номинации и награди. Всичко това, поднесено от Устата с тънък хумор, провокация и неповторим за територията на България “pimp style”, превърнал се в негова запазена марка. Днес Устата е едно от най-големите имена на българската музикална сцена, имал привилегията да бъде редом до мегазвезди като 50 Cent, G-Unit и Olivia. Впечатли не кой да е, а гиганта в световния музикален бизнес 50 Cent със своето подгряващо шоу, преди концерта на американската звезда в Слънчев бряг.

Винаги търсещ, експериментиращ, имащ смелостта да се преобразява на сцената от Американския президент до Великия диктатор, Устата винаги разкрива светлото лице на хип-хопа. На 24 юни 2006 г. се жени за своята дългогодишна приятелка Светлана, а понастоящем семейството се радва на първата си рожба Ема. В края на същата година, изпълнителят, провъзгласен от феновете за Краля на хип-хопа, пуска своя втори, суперуспешен двоен албум – сборна компилация с хитове “50/50 – Best Hits Collection”. Две години по-късно, в средата на 2008 г., се появява и неговия трети албум “Face To Face”, включващ хита “Мале, мале”. Това е годината, в която Устата сам отхвърля определението “рапър”, за да се впусне в екпериментирането с музикалните стилове. Бариерите падат, предразсъдъците са отхвърлени, нападките – подминати. Настъпва времето на пълна свобода в творчеството на артиста. През 2010 г. Устата сключва най-големия рекламен договор в своята кариера със световния шоколадов гигант NESTLE. Nestle Ice Cream се доверява на ексцентричния, нестандартен и провокативен стил на Устата, и освен като рекламно лице, той е ангажиран и като основен copywriter на сладоледите MAGNUM. След две години “творческа почивка”, в началото на 2012 г., Устата подновява дуетите си със Софи Маринова.

Вирни се горе