Училището в с.Гьоврен отбеляза две годишнини

Училището в с.Гьоврен отбеляза две годишнини

С богата литературна-музикална програма премина тържественото отбелязване на 85 години училище в село Гьоврен и 135 години от рождението на Пейо Кр. Яворов – патрон на основното училище в селото.

Двете годишнини бяха отбелязани на 26.04.2013 год. от 10 часа в двора на Основно училище „Пейо Кр. Яворов” – с.Гьоврен, община Девин. Официални гости на тържеството бяха Кмета на община Девин – г-н Цветалин Пенков, председателя на Общински съвет – Девин – г-н Младен Исаев, немския посланик в България, г-н Лазар Додев – директор на дирекция в Министерство на образованието, младежта и науката; г-н Иван Муцевски – началник на Регионалния инспекторат по образованието – гр. Смолян, г-жа Спаска Касапова – бивша директорка на училището, родители и гражданство.

Кратко слово за живота и творчеството на Пейо Яворов изнесе г-н Невен Устов – директор на училището.Учениците от началния етап представиха приказката „Трите прасенца” на английски език, бал на приказните герои и танц с обръчи и ленти. По-големите ученици от прогимназиалния етап представиха пред гостите поетичен рецитал по стихове на поета и народни песни. Музикален поздрав поднесоха и най-малките жители на селото – тези от Целодневна детска градина „Радост”.

Вирни се горе