Ученици станаха кмет и председател на Общински съвет в Девин за Деня на Европа

Ученици станаха кмет и председател на Общински съвет в Девин за Деня на Европа

Денят на ученическото самоуправление се проведе днес в Общинска администрация – Девин по повод Деня на Европа – 9 май . Дванадесет ученици от СУ „Христо Ботев”, гр. Девин, поеха властта в свои ръце, а работният им ден започна с оперативка в заседателната зала на Общината, където кметът Красимир Даскалов запозна „новото” ръководство със същността на деня и им пожела успех.

В инициативата тази година кметския стол зае Лора Едуард Сариева, зам. – кмет стана Теодора Веселинова Арнаудова, а председател на ОбС – Девин – Вилиян Веселинов Алексиев, и тримата от XIа клас. Заместници имаха и всички началници на отдели, главният специалист „Канцелария на кмета” и домакина на Общината.

Преди да поемат управлението, учениците заедно с кмета, председателя на ОбС – Девин и служители от Общинска администрация, поднесоха цветя пред Паметника на загиналите във войните, след което учениците заеха работните си места.

След като заместниците се запознаха с функциите на всеки един от ръководството и служителите, се проведе заключително заседание, в което г-н Даскалов поздрави учениците за добре свършената работа и изрази своята благодарност за проявеното желание за работа в името на града и общината. Всички ученици получиха грамоти за отлично представяне в деня на ученическото самоуправление.

Вирни се горе