Ученици от ПГ "В.Димитров"-Мадан издадоха своя първи вестник

Ученици от ПГ "В.Димитров"-Мадан издадоха своя първи вестник

Ученици от ПГ „Васил Димитров“ – Мадан издадоха своя първи вестник. Идеята за печатното издание е на учителката им по английски език – Шери Митева, която сформира група за извънкласни занимания по проект „Подкрепа за успех“.

Младежите от групата „Езикова занималня“ приветствали идеята, като с голям ентусиазъм се впуснали да събират интересни материали за вестника.

Първият брой на в.“Училищни вести“, младите репортери посвещават на живота и делото на патрона на гимназията – Васил Димитров, на 60-годишния юбилей на училището, както и на различните инициативи на свои съученици и учители.

Срещат читателите и с “гордостта на училището”, а именно негови бивши възпитаници, сред които е и кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.

„Смятам, че дейности като тази мотивират учениците и допринасят за това училището да се превърне в по-приятно място за тях“, коментира Шери Митева.

Тя посочи, че учениците вече са започнали работа по втория брой на изданието, което ще се отпечата в края на учебната 2019/2020 година.

Вирни се горе