Ученици от ОУ "Христо Ботев" - с. Късак отбелязаха седмицата за справяне с тормоза и насилието в училище

Ученици от ОУ "Христо Ботев" - с. Късак отбелязаха седмицата за справяне с тормоза и насилието в училище

От 13 до 17 ноември 2017 г. в хиляди училища по света се провежда Седмица „Антитормоз”. Tя се организира вече 14-та година във Великобритания, както и в други училища по света, като се отбелязва през 3-та седмица на ноември. Тази година мотото на седмицата е „Всички различни, всички равни”.

Тя се провежда ежегодно и има за цел да стимулира учениците от всички възрасти и видове училища за по-активно и непримиримо отношение към проявите на тормоз и насилие в училище.

НИЕ учениците от ОУ „Христо Ботев”- с. Късак, общ.Доспат, включвайки се в кампанията, имаме възможност да покажем личното си отношение към този проблем, да заявим открито на всички, че искаме да учим в обстановка на доверие и разбирателство. Обединени от една цел, ще намерим и начина да кажем на всеки: „Спри! Бъди силен, а не насилник!”, призоваха младежите.

За да остане събитието по-автентично, по- въздействащо и в крайна сметка по- ефективно, в двора на училището се организира ФЛАШМОБ, в който се включиха всички ученици, като хващайки се за ръце, изписаха посланието „БЕЗ АГРЕСИЯ”. С розови сърчица в ръцете- изразявайки символа на щастие, но за да има щастие, трябва да има толерантност, съпричастност, емпатия и приемане.

Инициативата бе съчетана и с отбелязване на 16 ноември- Международен ден на толерантността! Което означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Вирни се горе