Ученици от НУ „Вергил Ваклинов“ - Доспат посвещават седмица на Апостола

 Ученици от НУ „Вергил Ваклинов“ - Доспат посвещават седмица на Апостола

На 12 февруари 2016 година второкласниците от НУ „Вергил Ваклинов“ гр. Доспат оформиха кът с биографични данни за Левски. В училище стартира инициатива „Патриотична тетрадка“. В нея те записват цитати, мисли и фрази на Апостола. Идеята привлече всички ученици и учители. Тя беше подкрепена от служителите от Община Доспат, а също така и от много родители и общественици.

Секретарят на община Доспат инж.Веселин Калфов поздрави малчуганите от името на Кмета инж.Елин Радев за патриотичната инициатива. Той каза още, че Апостола на свободата винаги трябва да е жив пример за всички. Калфов изказа поздравления и на г-жа Айвазова, учител в учебното заведение и която бе заедно с тях в Общината и посочи, че Общината винаги ще подкрепя всички инициативи от страна на училищата, посветени на Васил Левски и допълни, че от община Доспат утре цял рейс ученици ще участват в традиционното състезание "Лъвски скок"в гр.Смолян, чийто организатори са РИО – Смолян и община Смолян.

Инициативата на учениците от НУ „Вергил Ваклинов“ гр. Доспат е посветена на 143-ата годишнина от гибелта на Васил Левски и щом тя приключи, “Патриотичната тетрадка” ще бъде предадена в Националния музей “Васил Левски” – Карлово.

Вирни се горе