Творческа работилничка "Рождество Христово" в Златоград

 Творческа работилничка "Рождество Христово" в Златоград

И тази година стана възможно реализирането на Рождественската творческа работилничка за деца. Тя се случва благодарение на добрата воля за съвместна работа, от една страна, на директорките и на доброволци от ЦДГ „Снежанка“ и ЦДГ „Радост“, и от втора, на църквата в Златоград. Заниманията включват изработка на: витлеемски звезди на пръчици, украса за елхата от макаронени изделия, рисунки на ангели и ажурни елхички.

Обединените усилия на деца и учители довеждат до пълното изобразяване на празника и спомагане честването му да бъде в радост и пълнота. Малките сръчковци под зоркото наблюдение и дозата фантазия на педагозите оцветяват шаблони, изрязват, лепят, прегъват и накрая аражнират кът с готовите рисунки и украшения за елхата. На такъв празник от световна величина, който раздели календара на човешката история, е удовлетворяващо да говорим на малчуганите за ценностите в подарения ни единствен живот. По този начин от ранна възраст ги имунизираме срещу фалшивото, учим ги да разграничават добро от зло и най-вече доколкото е по силите им да разберат дълбокия смисъл на събитието.

Удивително е чистото трептене на непокварените от греха души по време на творческия процес. Децата са щастливи, което е естествено състояние за тях, развиват творческото си мислене, въображение и изразяват своята истинска същност без думи и предварително заучени фрази. Творческата работилничка предлага едно вълнуващо пътешествие в древната страна Палестина в далечната епоха отпреди повече от 2000 години.

С благодарности към ръководния екип на градините и малките участници: Отец Константин Атанасов

Вирни се горе