Турският консул посети Девин, ще строят МОЛ в родопския град

Турският консул посети Девин, ще строят МОЛ в родопския град

Вчера в община Девин по покана на кметът Красимир Даскалов пристигнаха генералният консул на Република Турция Хюсеин Ергани и търговското аташе към консулството на Турция в България. При предишна проведена работна среща кметът на общината и турският консул са обсъдили, възможностите за развитие на алтернативните видове туризъм в Община Девин, перспективите за привличане на инвеститори в регион Девин, като водеща дестинация в областта на балнеологията, създаване на нови работни места с трайна заетост.

По време на срещата вчера бяха обсъдени отново тези въпроси с представители от малкия и среден бизнес. Присъстваха още хотелиери и местни бизнесмени, на които беше дадена възможността да изразят бъдещите си планове, с цел намиране на възможности за евентуални съвместни инициативи и разширяване на бизнес начинанията. Един от дискутираните въпроси беше построяването на търговски център (МОЛ) на територията на Общината с цел усъвършенстване на предлаганите местни услуги и качество при евентуален престой с цел почивка, местните бизнесмени, предприемачи пожелаха от господин Ергани подкрепа при една такава инициатива, както и контакти за привличане на инвестиции, за да се осъществи този бъдещ проект.

Официалната работна среща приключи с размяна на символични подаръци, а турският консул благодари за топлото посрещане, и обеща приятелско сътрудничество в осъществяването на поставените въпроси пред него.

Вирни се горе