Център за почасови услуги в общността и домашна среда правят в Баните по проект

Център за почасови услуги в общността и домашна среда правят в Баните по проект

На 31 май 2016 г. в Министерството на труда и социалната политика,

Кметът на община Баните – Милен Белчев подписа договор за финансиране на одобрения проект „Независим живот чрез интегрирани социални услуги в община Баните” по схема „Независим живот” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ възлиза на 499 939 лв.

На 31 май 2016 г. в Министерството на труда и социалната политика, Кметът на община Баните – Милен Белчев подписа договор за финансиране на одобрения проект „Независим живот чрез интегрирани социални услуги в община Баните” по схема „Независим живот” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ възлиза на 499 939 лв.

В изпълнение на проекта 60 лица с увреждания и лица над 65 години в невъзможност за самообслужване ще получат подобрен достъп до услуги за социално включване, включително и здравни. Продължителността на предоставянето на услугите ще бъде до 18 месеца. По проекта се създава Център за почасови услуги в общността и домашна среда, в който ще бъдат наети – лични асистенти, социални асистенти, домашни помощници, управител на центъра, специалист социална подкрепа, 3 медицински сестри и рехабилитатор.

Процедурата е иновативна по своята същност и дава възможност за реализиране на интегрирани междусекторни услуги за хора с увреждания и техните семейства и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност да се самообслужват. Операцията е насочена към улесняване достъпа до здравни услуги и развитието на социални услуги в общността.

Изпълнението на проекта стартира от 01 юни 2016 година.

Допълнително ще бъде публикувана информация за реда, начина и условията за кандидатстване по проекта.

Вирни се горе