Тридневни чествания по повод празника на село Павелско

Тридневни чествания по повод празника на село Павелско

Тридневните чествания по повод празника на село Павелско, посветен на църквата „Св. Вознесение“, преминаха с почитане паметта на видни личности свързани с историята на Павелско, с народни веселия и курбан за здраве по повод Спасовден. Поднесени бяха венци и цветя пред паметните плочи на Марко Иванов, Златил Кайбицки, Васил Семерджиев, Атанас Джурджев, Борис Джурджев.

Г-жа Славка Чакърова – кмет на община Чепеларе откри паметната плоча на писателя Никола Петков Бумбаров (Перич), в присъствието на кмета на с. Павелско – г-жа Нели Дочева и зам.- кметове на Община Чепеларе – Пантелей Мемцов и Георги Костадинов. На събитието присъстваха роднините и приятели на Никола Бумбаров. По повод 125-годишния юбилей от рождението на писателя бе представен и сборникът „Славееви гори“ в местното читалище. Новият брой на вестник Заренца допълни и музейната сбирка на читалището в с. Павелско.

Празничните дни бяха съпроводени със заря и народно веселие с оркестрите „Славяни“ и „Млади тракийци“. В програмата взеха участие и много самодейни състави от община Чепеларе.

Вирни се горе