Три партии ще бъдат санкционирани за непремахнати предизборни плакати

Три партии ще бъдат санкционирани за непремахнати предизборни плакати

Община Смолян е изпратила официални писма до партийните централи на ДПС, ББЦ и АБВ, с които ги умолява да изпратят свои представители във връзка с налагане на санкции за непремахнати агитационни материали, съгласно чл. 472, ал. 1 и чл. 473, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс, съобщи за SmolyanNews.com секретаря на община Смолян Момчил Николов.

Припомняме, че съгласно Заповед №1667 от 25.08. 2014 г. на кмета Николай Мелемов „ Партиите, коалициите от партии и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден – 12.10.2014 г. трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали (чл. 186, ал. 3 от Изборния кодекс). Заповедта на Кмета не е изпълнена и за това, че масово по града са залепени и плакати на неразрешени места , каквито например има под моста на Новия център и в района на Смолянската болница, а и на други места.

Припомняме също така, че при неспазване на Заповедта за поставяне на агитационни материали по време и извън предизборната кампания, както и неизпълнение на задълженията за премахването им в срока по т. 6, на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налагат санкции, съгласно чл. 472, ал. 1 и чл. 473, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс.

Вирни се горе