Три нови проекта спечели СУ "Д. Благоев" в Доспат

 Три нови проекта спечели СУ "Д. Благоев" в Доспат

Още три проекта спечели СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ в Дсопат, съобщи Директора на училището – Емил Хавальов:

„Изграждане и развитие на безжични мрежи за нуждите на държавните и общинските училища за 2018 г.” – 14 000 лв. – Като част от създаване на единна образователна среда за всеобхватно обучение, изградената безжична мрежа ще осигури възможност за гъвкав достъп до интегрирани услуги, свързани с комуникация, сигурност, достъп до база данни, мултимедийни файлове, интерактивно съдържание и др.

„Осигуряване на съвременна образователна среда” – Модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците” – 9987.87лв – Средствата по проекта ще помогнат за оборудване на стая по интереси, в която децата да се чувстват в свой детски свят, заобиколен с игри, герои от приказки, предмети. Чрез заниманията по интереси в оборудваната за тази цел стая, учениците ще разгръщат интелектуалния и творчески потенциал и всеки ще може да избере предпочитаната игра или област на изкуството. Така учениците получават сериозни познания, събужда се желанието за изява и се насърчават естествените им заложби, без да се отнема от радостта и неповторимия поглед към света. Изграждат се трайни човешки и житейски ценности като се поддържат високи стандарти във всички сфери на целодневното обучение.

„Осигуряване на съвременна образователна среда” – Модул „Осигуряване на ученически шкафчета”- 4 500 лева – Иновативното СУ „Димитър Благоев“ е едно от малкото училища в Смолянска област с одобрено проектно предложение към МОН по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета“. Ще бъдат закупени ученически шкафчета за учениците от начален и прогимназиален етап/1-7клас/, където ще могат да съхраняват своите учебници и учебни помагала, екипи за физическо възпитание и спорт, връхни дрехи и др.

Вирни се горе