Три машини пробиват пътя към село Мугла

Три машини пробиват пътя към село Мугла

Три машини на „Титан Клинър” работят за разчистването на блокираното шосе Смолян- Мугла. Пътят след затвора е блокиран от редица паднали дървета, както и от голяма лавина в околностите на връх Новак,съобщиха от снегопочистващата фирма.

Снежната покривка е над 250см., като само за последните 12 часа са натрупали нови 50см. Снегът е мокър и се чисти изключително бавно. Все още пътят е затворен за движение на автомобили, като се очаква да бъде отворен тази вечер. Два екипа на фирмата режат и отстраняват падналите дървета. Пътят към село Турян вече е почистен, но е задължително движението с вериги.

В Смолян продължава да вали дъжд. Две машини на пътноподдържащата фирма почистват от лед улиците в града. Много артерии са наводнени, тъй като леда пречи на дъждовната вода да се оттича в шахтите или водостоците. Околовръстното шосе е превърнато в река, препоръчително е да се избягва минаването през него. Сняг продължава да вали на Пампорово и Превала, а в прохода Рожен снегът преминава в сняг. Екипи на полицията не позволяват преминаване на проходите без вериги. Междувременно машини продължават с извозването на сняг и лед от различните квартали на Смолян.

Вчера и днес са извозени близо 600 тона. „Титан” започва подготовка за новите снеговалежи, които се очакват в следващите два дни. Заредени са двойни количества, нафта, около 250 тона сол и достатъчно количество пясък. Работи се по отстраняването на аварии по машините. Очаква се дъждът да премине в сняг след 11.00 часа утре и да продължи до 20.00 часа в сряда – 8 февруари. Очаква се снежна покривка около 45см.

В Чепеларе вали дъжд, който помогна пътната обстановка да се нормализира. В Мадан също вали дъжд. Без електричество са 11 селища в общините Смолян и Девин, 8 села в община Неделино и 3 села в община Чепеларе.

Вирни се горе