Трети опит за гласуване на безлихвен заем днес

Трети опит за гласуване на безлихвен заем днес

Днес, 12 януари ще се проведе заседание на Общински съвет – Смолян с предложение за гласуване една единствена точка в дневния ред, поемането на временен безлихвен заем от Централния бюджет в размер на 3 950 000 лв.

Това е третият опит за гласуване на тази докладна записка, която ще бъде поставена на вниманието на общинските съветници на извънредната сесия на разпоредителния орган. Заседанието ще се проведе от 15 часа в заседателната зала на община Смолян. Тя е свикана на основание чл.23, ал.4, т.2 от ЗМСМА. По точката ще докладва председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Ангел Безергянов.

Останала без държавната субсидия общината няма как със собствени средства да плаща капиталови разходи и обща изравнителна субсидия, с която се подпомага издръжката и заплатите на местни дейности. Като например отопление, осветление,спортни обекти, социални услуги,култура и дори заплати на общински служители, посочи зам.кметът Венера Аръчкова.

Тегленето на безлихвен държавен кредит е практика в страната. Той обаче се отпуска само след положително решение на разпоредителния орган на общината.

Вирни се горе