Тотю Младенов идва в Неделино, открива два центъра

Тотю Младенов идва в Неделино, открива два центъра

Министърът на труда и социалната политика в оставка Тотю Младенов ще посети Неделино на 7 март т. г. Посещението му е по покана на кмета на общината Стоян Беширов, съобщиха от пресцентъра на общината. Той ще открие две нови за общината социални услуги – резидентен тип: Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания и Социална кухня.

Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания е с капацитет 10 места и ще се помещава в Ученическото общежитие /Хосписа/ на ул. „Ал. Стамболийски“ №80. В него ще бъдат настанявани хора с физически увреждания, самотни стари хора, трудноподвижни и болни.

Социалната кухня ще функционира в пристройката на пансиона (бившата столова на ученическото общежитие) и ще изхранва 41 човека в тежко социално състояние – самотни стари хора, сираци, болни.

В момента кипи усилена ремонтно-възстановителна дейност за привеждане на помещенията във форма, отговаряща на разрешителния режим, прави се обзавеждане, зареждат се хранителни продукти и се формират професионални екипи.

При посещението си министърът ще инспектира работата и на двата новооткрити центрове в града – за обществена подкрепа и социална рехабиликация и интеграция.

Вирни се горе