Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация ще получат 170 потребители в община Девин

Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация ще получат 170 потребители в община Девин

Община Девин уведомява заинтересованите страни, че Агенция за социално подпомагане ще финансира програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“. Община Девин е допустим кандидат и ще подаде проектно предложение за обхват на до 170 потребителя. През периода от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. в рамките на работните дни ще се приготвя храна, която ще се доставя ежедневно до дома на съответните потребители. Определен е обхватът на целевата група потребители, а именно:

Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;

Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

С оглед противоепидемичните препоръки на Националния оперативен щаб, не се изисква подаване на заявления от кандидатите и сключване на договор за ползване на социална услуга от потребителите.

В тази връзка, желаещите кандидати могат да заявяват своя интерес за включване в програмата на телефон: 03041 2272, на GSM 0879221567 или 0879221510, в срок до 15 април 2020 г. Община Девин ще извърши служебна проверка за това дали кандидатите за ползване на услугата попадат в обхвата на целевите групи, след което ще извърши подбор до размера на максимално допустимия капацитет от 170 потребителя. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени на посочения от тях телефон.

Вирни се горе