"Титан" работи за ликвидиране на последиците от тежките снегове в Смолян

"Титан" работи за ликвидиране на последиците от тежките снегове в Смолян

Служители по чистотата на фирма „Титан Клинър” започват разчистване на дъжоприемните шахти по улиците в Смолян. Акцията цели канавките да се почистят от лед ,боклуци и пясък, за да могат да приемат водата от обилното снеготопене. Приоритетно се почистват главните и второстепенни улици, както и равнинните участъци, в които се образуват големи локви. Машина на фирмата почисти и водостока до спортната зала, за да не излиза реката по улица „Димитър Благоев” и околовръстното шосе,съобщиха от пътноподдържащата фирма.

След спирането на снеговалежите и повишаване на температурите в Смолян се работи усилено за възстановяване на нормалния ритъм на живот. Екипи на фирма „Красин” продължават да разбиват лед и да го извозват от района на стария център. В момента се работи по улиците „Спартак” , „Спортна” и „Д-р Заменхов”. Движението е силно затруднено и се регулира от полицаи. Две машини на „Титан Клинър” разбиват и извозват лед от „Кетевска махала” в кв. Райково, като отново акцията се охранява от органите на МВР.

Привечер има готовност машини да почистят от лед и улиците в ж.к. „Петровица”. Нормализира се и обстановката с боклука, като „Бобри”-те в града се събират по график и няма затрупани с отпадъци или преливащи съдове за смет. Около 15 души правят оборка около съдовете, както и по улиците в кварталите, за да може навсякъде да е чисто и след стопяването на снега да не лъснат боклуци. В следващите дни ще се изпразнят и съдовете за сгурия и пепел. Със затопляне на времето започнаха пожарите в съдовете за смет. Само тази нощ в Устово са опожарени 3 пластмасови контейнери.

Затруднено е движението и по бул. „България”, където се работи за аварийно изкърпване на дупките. Движението регулират полицаи, като в акцията помагат и затворници. Почистват се от растителност и коритата на реките Черна и Бяла. До два дни обстановката в града ще е нормализирана изцяло.

Вирни се горе