Телефонен тероризъм над общинари

Телефонен тероризъм над общинари

Ужасяващ глас, съпроводен с плач споходи 21 общински служители на работните им места. Артистично и убедително, той се опитваше да им внуши, че техен близък е извършил пътно-транспортно произшествие и за да избегне възмездието на закона, трябва да осигурят финансови средства в размер от 5 до 20 хиляди лева. Този вид телефонен тероризъм е известен на голяма част от обществото. Не рядко той е предмет на дискусия в средствата за масово осведомяване, затова малцина се „хванаха на въдицата”.

В интерес на истината е да кажем, че подобно обаждане е в състояние да извади и най-коравосърдечния човек от ритъм и да го накара да се замисли. Заради това мнозина от по-чувствителните и доверчивите служители в общинската администрация бяха разтревожени и гневни от наглостта с която се върши това.

По нареждане на кмета на общината Дора Янкова, специалистът „ОМП” информира писмено органите на реда и поиска да се заемат със случаите, които напоследък зачестиха на територията на града и общината.

Дора Янкова е категорична, че това е вид телефонен тероризъм, който трябва да бъде осъден без да се подценява, защото освен че рекетира по най-безогледен начин българските граждани, ограбвайки последните им спестявания, ги изважда и от равновесие. Тя настоява пред специализираните органи да вземат под засилен контрол телефонните линии на общината, за да се спрат нежеланите обаждания и тревогата у хората, които се грижат за спокойствието, работата и интересите на гражданите,съобщиха от пресцентъра.

Вирни се горе