Таня Щерева е спортист на община Смолян и на гражданите за 2017 г.,а Здравко Младенов е треньор на годината

 Таня Щерева е спортист на община Смолян и на гражданите за 2017 г.,а Здравко Младенов е треньор на годината

Таня Щерева е спортист на 2017 г. на община Смолян. Тя е и спортист на гражданите. Треньор на годината е сенсей Здравко Младенов.

Номинирани за „Спортист и треньор на 2017” бяха 19 състезатели от 7 спортни клуба и 5-ма треньори, след попълнени анкетни карти. За първи път тази година община Смолян, предостави възможност на гражданите да гласуват и излъчат – „Спортист на гражданите на Община Смолян“ за 2017 г., чрез публикувана на официалният сайт на Общината анкета, съобщиха от пресцентъра на общината.

Гласувалите граждани са 808 и наградата „Спортист на гражданите“ за 2017 година получи също Таня Щерева от Спортен клуб „Шинкиокушин“ – гр. Смолян – със 142 гласа Таня е състезателка от Националния отбор на Република България. Тя завоюва 5-то място при кадетки /категория до 60 кг/на “Европейското първенство U16 – U22”, провело се в гр. Келце – Полша тази година. Класира се втора в дисциплина „кумите” /категория до 60 кг/ в Националното първенство за кадети и кадетки в гр. Пазарджик. Спечели 3-то място в дисциплината ката /категория до 60 кг/ в Националното първенство за кадети и кадетки в гр. Пазарджик. Спортните клубове определиха второто място за Златомир Ковачев от Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян. Трето място заема Илия Костов – Ски клуб „Пампорово“ – гр. Смолян.

Наградите връчиха кметът Николай Мелемов и Йорданка Благоева, дългогодишна състезателка по лека атлетика, носителка на златни медали и член на ИБ на БОК. Церемонията започна с изпълнение на родопски песни от група от ФА „Родопа“ със солист Юлия Кючукова. Водеща на церемония бе Веска Бабаджанкова.

Бяха връчени две почетни грамоти. Първата на Спортен клуб по волейбол „Родопа-Смолян“ за постижения и активна дейност в сферата на детско-юношеския спорт през изминаващата година в колективните спортове. Втората за Детско-юношеска школа на Футболен клуб „Родопа-Смолян“. За приноса за развитието на футбола в гр. Смолян с почетен плакет беше удостоен дългогодишният футболист и треньор във Футболен клуб „Родопа“ – Звезделин Чаушев.

Почетния гражданин на Смолян, състезател и треньор на Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Величко Чолаков беше удостоен посмъртно с плакет за активна състезателна и треньорска дейност и принос в сферата на спорта в Община Смолян. Отличието получи съпругата му.

Кметът на община Смолян ще внесе докладна записка в ОбС – Смолян за удостояване с плакет и парична сума за цялостен принос в сферата на спорта и на Христо Палагачев за множество постижение във волейбола.

Община Смолян връчи и парични награди за 1,2 и 3 място на спортистите и треньорите, на състезателката на гражданите и към плакета за цялостен принос на Звезделин Чаушев и плакета-посмъртно на Величко Чолаков.

Честито на наградените!

Десетте най-добри спортисти на община Смолян за 2017 г.

  1. Таня Щерева – Спортен клуб „Шинкиокушин“ – гр. Смолян

  2. Златомир Ковачев – Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян

  3. Илия Костов – Ски клуб „Пампорово“ – гр. Смолян

  4. Крум Красин – Спортен клуб по плуване „Смолян“ – Смолян

  5. Андрея Дяксова – Спортен клуб по ориентиране „Карлък“ – гр. Смолян

  6. Антон Станчев – Спортен клуб по волейбол “РОДОПА – СМОЛЯН” – гр. Смолян

  7. Никол Милевска – Спортен клуб „Шинкиокушин“ – гр. Смолян

  8. Евангелина Дяксова – Спортен клуб по ориентиране „Карлък“ – гр. Смолян

  9. Сребрин Райчев – Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян

  10. Радостин Симов – Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян

Челната тройка при треньорите

  1. Сенсей Здравко Младенов – треньор в Спортен клуб „Шинкиокушин

  2. Екатерина Соколова – треньор в Спортен клуб по плуване „Смолян”

  3. Атанас Жисов – треньор в Ски клуб „Пампорово“

Вирни се горе