Свлачище затрупа камион в родопско село

 Свлачище затрупа камион в родопско село

Няколко свлачища са се активирали в област Смолян през последното денонощие вследствие на обилните валежи, съобщиха от Областната администрация. Едно от свлачищата е затрупало камион в с. Триград, но няма пострадали. От областния кризисен щаб се следят нивата на реките и състоянието на язовирите заради продължаващите обилни дъждове.

Затрупаният камион в с. Триград е част от техниката на фирма, която извършва почистване на пътищата в района, обясняват от кметството, по информация на БТА.

По щастлива случайност при рухването на земна и скална маса, в камиона не е имало шофьор. Теренът, където е паркиран товарният автомобил вече е разчистен.

При първоначалния оглед е установено, че по камиона са нанесени сериозни щети. Нивото на р. Триградска се покачва и ако валежите продължат през целия ден, има риск от преливане, уточняват от кметството.

Свлачище е образувано и в района на Беденски бани. Нивата на язовирите и реките в областта засега са в нормални граници и под критичните прагове, уточняват от Областната администрация.

Вирни се горе