Световният ден на снега ще бъде отбелязан, тази неделя, в Пампорово

 Световният ден на снега ще бъде отбелязан,  тази неделя,  в Пампорово

Община Смолян осигурява безплатен транспорт, а Сдружение „Фън ин дъ маунтин забавни игри , томболи и уроци по ски за начинаещи

Световният ден на снега ще бъде отбелязан на 18 януари /неделя/ в Пампорово. Фестивалът е част от международната кампания на ФИС „Да върнем децата на снега”, с идеята да се популяризират белите спортове сред малчуганите и младите хора. Организатори на събитието са „Пампорово” АД , община Смолян, Сдружение „Фън ин дъ маунтин”, община Чепеларе и Българската федерация по ски, съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в администрацията.

Община Смолян ще осигури безплатен транспорт до Пампорово. Автобусите ще тръгват от паркинга на храм „Св.Висарион Смоленски” в 9:30 часа, 10:00 и 10:30 часа, а обратно от Пампорово за Смолян в 15:30, 16:00 и 16:30 часа. „Пампорово” АД осигурява ползване на ски съоръженията на символичната цена от 1 лев за деца до 12 години.

Пред плаца на хижа” Студенец” ще има организирани игри и томбола от Сдружение „Фън ин дъ маунтин” . Ресторант „Черният кон” ще осигури на децата от Смолян и Чепеларе безплатни топли напитки и топъл обяд само срещу 3 лв. Минерална вода „Балдаран” ще осигури на децата безплатна вода.

Тази година от сдружение “Фън ин дъ маунтин” се включват и с помощ при организацията на децата. Младежи и ученици от ГПЧЕ „Иван Вазов” и членове на ски клуб „Пампорово” ще се грижат за малките палавници и ще им дадат първите ски уроци. Имената на младежите са Полина Върбанова, Натали Папучарова, Костадин Манджуков, Златислав Янков и др.

Всички желаещи на 18 януари да карат ски и шейни ще трябва да си подсигурят такива. А на 17 този месец / събота/ „Пампорово” АД и Ски клуб „Пампорово”организират Ски академия, който желае също може да се включи.

Вирни се горе