Стотици ще се включат в празничното шествие на 24 май в Смолян

 Стотици ще се включат в празничното шествие на 24 май в Смолян

С празнично шествие ще бъде отбелязан тази година в Смолян Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. В него на 24 май се очаква да се включат стотици ученици, учители, деца от детските градини и граждани.

Инициативата е на Община Смолян, като мероприятието се организира съвместно с Регионалното управление на образованието, съобщи кметът Николай Мелемов. Шествието ще е с начален час 10 часа, като то ще тръгне от Стария център- пешеходния мост и ще продължи до Амфитеатъра на площад „България" на новия център на Смолян.

Празничното шествие ще бъде предвождано от Общинския духов оркестър. След него ще бъде Трети ученически гвардейския отряд. Следват четири блока – на децата от детските градини, основните и средни училища, профилираните и професионалните гимназии и на учителите-ветерани.

Шествието ще е част от празничната програма на община Смолян, с която ще бъде отбелязан 24 май. В него ще вземат участие кмета Мелемов, общински съветници, представители на различни институции и др.

Вирни се горе