Стартираха строителните дейности по комуникационно трасе „Златоград –Ксанти”

Стартираха строителните дейности по комуникационно трасе „Златоград –Ксанти”

На 25.06.2012 година (понеделник), от 10.00 часа, на централния площад в Златоград до паметника на Делю войвода, кметът Мирослав Янчев и областният управител Стефан Стайков направиха първа копка на комуникационното трасе „Златоград – Ксанти”. С това се даде старт на строителните дейности по проект „Изграждане на комуникационно трасе – Златоград – ГП „Златоград” – Термес – Ксанти”, изпълняван от Община Златоград и Периферия „Източна Македония–Тракия” по Програма „Европейско териториално сътрудничество” Гърция-България 2007-2013.

В церемонията взеха участие и народния представител Недялко Славов, директора на Областна дирекция на МВР – комисар Кирил Хаджихристев, началника на Областно Управление ПБЗН Красимир Шотаров, Директора на Регионална Дирекция Гранична полиция – Смолян Бойко Божков, бизнесмени, съветници, много граждани и учащи. Отец Константин отслужи водосвет за новия градеж. Срокът за изпълнение на строителството е 99 календарни дни, а договорената стойност на обекта – е 2 677 652 лв. с ДДС. Строителите от Сдружение „Крис МТ-Строител”, представителите на надзора и инвеститорите обещаха качествено и навременно изпълнение на обекта, като си пожелаха безаварийна работа. Гражданите, които предварително обсъдиха този проект като част от общата концепция за ценралната градска част, изразиха готовност да бъдат граждански коректив и да следят за спазване на процедури и график. За стартиране на дейността са изпълнени всички изисквания от Закона за устройство на територията.

С реализация на строителните дейности по проекта ще се благоустрои съществуващата пътна инфраструктура в центъра на града и ще се осигури нормално движение на автомобилния трафик. Предвидени са дейности, свързани с изграждане на паркинг със 72 паркоместа, от които 4 ще са за хора с увреждания и на два моста, част от подхода към Република Гърция. Това е първият етап от реализацията на Комуникационното трасе Златоград-Ксанти. За срока на строителните работи е създадена и временна организация на движението за ГКПП Златоград – през ул „Хан Аспарух”, която става двупосочна, както и през улици „Ахрида” и „Рожен”. Очаква се до края на м. октомври тази година да бъде открит този нов обект в гр. Златоград.

Вирни се горе