Стартираха Майските празници в село Момчиловци

Стартираха Майските празници в село Момчиловци

Стартираха празници в Момчиловци. Кулминацията е на 18 май.

Тази година Майските празници са посветени на 180 години образователно дело в селото. Културните събития се провеждат под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчева. Майските празници започват от 10 май и ще продължат до 25 май. Кулминацията е на 18 май, когато в училището ще се проведе среща с образователната общност, Гост ще бъде образователния министър Красимир Вълчев.

Ще бъде открита чешма на отец Константин Канев, които е от Момчиловци. Той е събрал историята на родопското село в книга и с този жест момчиловчани отдават признателност към отеца Канев.

И тази година ще бъде спазена традицията от селото да организират празник за завършващите 12-класници, които тази година са 12. На празника на селото ще бъдат почетени и 50-годишните юбиляри, който тази година са 30. Традиция е юбилярите да оставят нещо за спомен за селото. Тази година те са направили красива, стилна ограда в центъра до кметството на Момчиловци.

Празникът на Момчиловци е свързан с храмовия празника на 183-годишна църква „Св. Св. Константин и Елена“.

Майските празници ще завършват на 25 май с тържествен водосвет и курбан за здраве в параклис „Св. Св. Константин и Елена“ край Момчиловци.

Вирни се горе