Стартира проект "Смет за спорт" в Неделино

Стартира проект "Смет за спорт" в Неделино

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" стартира проект – „СМЕТ ЗА СПОРТ". Инициативата е на Ученическият съвет съвместно с активното участието на всички ученици от училището. Идеята на младите хора е със събраните средства от разделно събраните отпадъци да направят площадка за фитнес на открито. Община Неделино ще участва като партньор по проекта „СМЕТ ЗА СПОРТ" и ще осигури логистична подкрепа, както и безвъзмездно чували за разделното събиране на отпадъците.

Отпадъците трябва да се събират разделно както следва:

  1. Син чувал – хартия, картон, вестници, списания, празни кутии от сокове и мляко, картонени опаковки, кутии, хартиени торбички и чували.

  2. Жълт чувал – пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио и бира, кофички от кисело мляко, туби шишета от козметика и санитарни продукти, туби от перилни препарати, найлони /прозрачни/, найлони /цветни/, найлонови торбички, стреч фолио и опаковъчно фолио и др.

  3. Зелен чувал – алуминиеви кенчета от напитки и капачки от буркани.

Отпадъци от всякакъв вид и цвят стъклени бутилки, стъклени бурканчета и шишета от всякакви храни и от козметични продукти не се събират и не се изкупуват!

За най-активните има изненади!!!

Участвай и спечели!

За повече информация четете на сайта на Община Неделино и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий".

Вирни се горе