Стартира поредното издание на Фестивала на дивите цветя в Родопите

 Стартира поредното издание на Фестивала на дивите цветя в Родопите

Шестото издание на Фестивала на дивите цветя стартира днес в Родопите. В програмата на таз годишното издание е включена пъстра китка от събития, както за любителите на дивата природа, така и за почитателите на родопската култура и фолклор. В месеца на билките и самодивите фестивалът предлага на своите посетители, чрез богатство от цветове, музика, аромати и приключения, да се потопят в магията на Родопите.

Богатата програма стартира с Родопско лято с диви цветя за креативни деца в Комплекс “Млечен дом” в с. Смилян. В рамките на мероприятието ще се проведе пет дневен лагер за деца за развитие на креативни умения и забавни приключения. Всеки ден се предвиждат занимания за опознаване на растителния и животински свят в Родопите, творчески ателиета и излети.

Вечерите ще са посветени на време за споделени разкази за преживяното от малчуганите през деня и за детството и заниманията на придружаващите ги по време на лагера възрастни (родители, баба и дядо). Предстои приложно ателие за използване на растенията в традиционната медицина, което ще се проведе в с. Киселчево, демонстрация и дегустация на „Родопски колаци“ и напитки от диворастящи плодове в с. Могилица, базар на билки и домашни сладка и дегустация на традиционни родопски храни в Горна Арда и други.

Тази година Фестивала на дивите цветя ще гостува и в София по Еньовден. На 23 и 24 юни в двора на Ботаническата градина на БАН ще се проведе и Празник на цветята – с ателиета за децата и базар на производители на билкови продукти и козметика.

Вирни се горе