Стартира Националният фолклорен фестивал с международно участие в Неделино

 Стартира Националният фолклорен фестивал с международно участие в Неделино

Днес, Неделинският двуглас отново ще завладее сърцата на хиляди. В рамките на три дни Родопа планина ще се оглася от уникалния български фолклор. На 1, 2 и 3 септември в един от най-красивите градове на България ще се проведе за шестнадесети път Националният фолклорен фестивал с международно участие. Хиляди родопчани и гости на Неделино ще могат да усетят духа, емоцията, красотата и величието на Родопа. На сцената в Неделино ще се качат хиляди изпълнители от цялата страна, групи от чужбина, които да покажат, че музиката може да обединява. Групите, които ще се изявяват са над 80, съобщи Дарик.

Освен това, в празничната програма за днес са включени концерти на Виевската фолк група, Емилия и Криско. В събота, когато ще е и официалното откриване на фестивала, ще има изпълнения на Филип Синапов, оркестър „Канарите“, Орлин Горанов и Джена. В неделя, ще има концерт на Ангелина Милева и танцова фармация „Антик“, на сцената ще са още Миро, Алисия и гръцката звезда Йоргос Ясемис, като празничната програма ще приключи със светлинно шоу. Със „Златен плакет на община Неделино“ ще бъде връчен на ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив проф. Милчо Василев. Наградата се присъжда за принос и заслуги за популяризирането и утвърждаването на Неделинския двуглас.

Златният плакет ще бъде връчен на проф. Милчо Василев в събота, по време на официалното откриване на Националния фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

Вирни се горе