Стартира кампания за пролетно почистване в община Девин

Стартира кампания за пролетно почистване в община Девин

В община Девин стартира кампания за пролетно почистване под мотото : „ Да изчистим красивия ни град – включи се и ти"! Акцията е организирана от Общинска администрация – гр. Девин и ще се проведе в два етапа:

I- ви: „Чист и зелен Девин, без отпадъци”

Тя ще се проведе в периода от 02.04.2021 / петък/ до 09.04.2021г. / петък/ , като за целта ще се почистват и зацветяват общински територии и тревни площи в Централна част на града. Ще се почистват и дерета, нерегламентирани сметища с участието на служители от Общинска администрация – гр. Девин.

II-ри: „Включи се и почисти своя квартал”

Кампанията ще се проведе в периода от 03.04.2021 / събота/ до 18.04.2021 / неделя/.

Ще се извърши почистване на прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, училищни дворове, детски заведения, разлепени листовки по стълбове, дървета, ел.табла, и др. съоръжения.

Призоваваме всички граждани, фирми и институции, да се включат в инициативата и да покажат своята съпричастност към това да опазим околната среда чиста, за да са здрави нашите деца! Това е домът, в който живеем Ние и Нашите семейства, призовават от администрацията.

Събраните отпадъци ще бъдат извозени от Общинско предприятие „БКС – Девин“. По- обемистите предмети и клони на дървета ще се поставят извън контейнерите- в непосредствена близост до тях.

Община Девин

Вирни се горе