Спортният министър и кметът на Златоград направиха първа копка на спортна площадка

Спортният министър и кметът на Златоград направиха първа копка на спортна площадка

Министърът на спорта Свилен Нейков и кметът на община Златоград Мирослав Янчев направиха първа копка и дадоха старт на проект „Реконструкция на спортен център, изграждане на обслужваща сграда и зала за спорт на закрито”, който получи финансиране по Програма по развитие на селските райони 2007 – 2013г. Общата стойност на строителните дейности е 2 882 574, 68 лева и ще бъдат изпълнени от смолянската фирма „Дюлгер” ООД, гр. Смолян.

Освен министър Нейков на събитието приства и народният представител от 41-во Народно събрание Недялко Славов, проектанти, представители на бизнеса, спортни деятели от Златоград и страната, председатели на спортни клубове от община Златоград и област Смолян, треньори, директори на училища от община Златоград. Събитието уважиха всички спортни клубове на територията на общината, любителски отбори, бивши спортисти и много граждани.

Пред множеството жители и гости отец Константин извърши тържествен водосвет, изразявайки надежда, че хубавите неща за Златоград ще продължат да се случват. Министър Нейков и кметът на общината Мирослав Янчев направиха първата копка на обекта. Господин Янчев сподели, че един от основните приоритети на местната власт е подобряване на спортната база и създаване на по-добри условия за здравословен начин на живот за жителите на община Златоград, съобщиха от там.

„Днес ставаме свидетели на старта на нещо, което сме го чакали с нетърпение. Когато държавата и местната власт вървят ръка за ръка нещата се случват. Ставаме свидетели на изграждането на едно истинско спортно бижу, което ще даде преди всичко възможност за развитието на масовия спорт, но ще бъде и възможност за провеждането на много национални и международни състезания“ каза Недялко Славов в обръщението си. Спортният министър приветства златоградчани и ги увери, че инвестициите в града ни ще продължават, поздрави кмета за активността и всички, които са допринесли за реализацията на този проект. За 120 дни спортният комплекс ще се превърне в модерно футболно игрище с четирилентова лекоатлетическа писта и зала за спорт на закрито.

Вирни се горе